Sürdürülebilir Yaşam İçin Sürdürülebilir Temizlik

Temizlik
Image

Sürdürülebilir yaşam için kişisel bakım ürünlerinin yanı sıra temizlik malzemelerinin ve temizlik yöntemlerinin de sürdürülebilir olması gerekir. Sürdürülebilir temizlik; banyo ve kıyafet temizliğine dair alışkanlıklardan temizlik sırasında kullanılan ürünlerin içeriğine kadar pek çok detayı kapsar. Hem temizlik sırasında kullanılan ürünlerin ekolojik olması hem temizlik yöntemleri ve alışkanlıklarının sürdürülebilirliğe uygun olması banyoda sürdürülebilir yaşam için büyük önem taşır.

Siz de temizlik malzemesi seçerken zararlı kimyasallar içermeyen ürünleri tercih edebilirsiniz. Banyo ve çamaşır temizliği için sabun, çamaşır sodası, karbonat, sirke, sabun cevizi ve çöven otu kökü gibi hem doğaya hem insan sağlığına zarar vermeyen malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu malzemelerin yanı sıra ekolojik içeriğe ve geri dönüştürülebilir ambalaja sahip temizleyicileri de tercih edebilirsiniz.

Banyoda sürdürülebilir yaşam için çamaşır yıkama ve kurutma alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekebilir. Sadece bir kez giyilen ve kirlenmeyen kıyafetleri yıkamak yerine havalandırıp daha sonra yeniden giymek üzere kaldırabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinenizi tam dolu şekilde çalıştırmaya, yıkama sırasında enerji ve su tasarrufu için doğru programı seçmeye özen gösterebilirsiniz. Enerji tasarrufu için çamaşırlarınızı makinede kurutmak yerine asarak kurutmayı tercih edebilirsiniz. Çamaşırlarınızı kurutma makinesinde kurutmanız gerektiğinde de kurutma toplarıyla kurutma süresini azaltarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ayrıca çamaşırların daha az kırışmasını sağlayan kurutma toplarıyla ütü ihtiyacını da azaltabilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Banyoda ve temizlikte sürdürülebilir yaşam için gereken pek çok ürünü Sürdür'ün web sitesinde bulabilirsiniz.

İhtiyaç duyduğunuz sürdürülebilir ürünleri Sürdür'ün web sitesi üzerinden online alışveriş kolaylığıyla güvenli bir şekilde sipariş verebilirsiniz!