Temizlikte Neden Konsantre Ürünler Tercih Etmelisiniz?

Temizlik
Image

Konsantre temizlik ürünleri mi yoksa kullanıma hazır olanlar mı? Eviniz veya şirketiniz için alışveriş yaparken bu kararsızlığı yaşıyor musunuz? Temizlik yapılacak yer küçükse veya pratik şekilde halledilmesi gerekiyorsa çoğunlukla hazır tüketim ürünlerine yönelim olur. Bu kısa vadede iyi bir çözüm gibi gelebilir ancak konsantre ürünlerin avantajları çok daha fazladır. Peki konsantre ürün ne demektir ve avantajları nelerdir, hakkındaki tüm detayları biliyor musunuz? Gelin konsantre genel temizlik ürünleri ve bize sağladığı faydalara birlikte göz atalım.

Hazır ve Konsantre Deterjanların Kullanım Farkı

Market raflarında çeşitli renk ve boylarda temizlik ürünleri görmek mümkündür. Bu ürünlerin bazıları daha akışkandır. Bu deterjanlar köpürtme, temizleme ile ilgili kimyasallar ve bunların kolay kullanımını sağlayan çözücü oranları ayarlanarak hemen kullanılabilecek şekilde üretilir. Bir diğer deyişle, bu deterjanları doğrudan yüzeye dökerek temizliğe başlayabilirsiniz. Deterjanların içeriğine baktığınızda ise genellikle çözücü bileşen olarak su kullanıldığını görürsünüz.

Konsantre ürünlerin aktif bileşenleri de kullanıma hazır olanlarla aynıdır. İki ürün arasındaki tek fark konsantre deterjanların daha yoğun olmasıdır. Bunun nedeni ise içlerine eklenen su miktarının daha az olmasıdır. Yoğunluğu dolayısıyla bu ürünler doğrudan kullanılmaz. Peki, konsantre ürün nasıl kullanılır ve en efektif temizlik nasıl yapılır? Bu ürünü suya katarak seyreltmeniz gerekir. Konsantre temizlik ürünleri üzerinde seyreltme oranlarını içeren bilgiler yer alır. Kullanacağınız zaman konsantre deterjandan önerilen miktarda alıp tavsiye edilen litre kadar suyun içine dökerek daha az yoğun deterjan elde edersiniz.

Konsantre Ürünlerin Avantajları

Temizlik yaparken neden konsantre ürünler tercih etmeliyim sorusu merak uyandırabilir. Konsantre deterjanları kullanmaya başlamadan önce uygulanan seyreltme işlemi ekstra bir iş gibi görünse de, hazır ürünlerle kıyaslandığında konsantre ürünlerin birçok avantajı vardır. İşte bunlardan bazıları;

Paranızı Deterjana Verirsiniz

Kullanıma hazır temizlik ürünleri az miktarda aktif bileşen içerir. Temizlik açısından yeterli olan bu bileşenler suyla tamamlanır. Dolayısıyla yoğun olmayan bir deterjan aldığınızda aslında deterjana değil suya para vermiş olursunuz. Konsantre ürüne su eklemek çok daha uygun maliyet demektir.

Tasarruf Edersiniz

Konsantre ürünler uzun vadeli kullanımlarda hazır ürünlerden daha ucuza gelir. Bu da tüketimde tasarruf anlamına gelir. Kokusu ve temizlik esnasında verdiği yumuşak hisler dolayısıyla tercih ettiğiniz kullanıma hazır deterjanların konsantreleri olmayabilir. Aynı kokuyu taşıyan bir konsantre deterjan ile de benzer şekilde temiz ve huzurlu hissetmeniz mümkündür.

Maliyetlerde Kâra Geçersiniz

Konsantre deterjan ile hazır tüketim ürününün maliyetlerini karşılaştırmak için hesaplama yapmanız yeterlidir. Bir konsantre ürünün market satış fiyatı daha fazla olabilir. Bu da sulandırılacak deterjanların daha pahalı olduğu izlenimi yaratır. Ancak kullandığınız deterjanı sulandırdığınızda kaç litre temizlik ürünü elde ettiğinizi hesapladığınızda, aynı miktardaki hazır kullanım ürününe göre daha ucuza geldiğini görürsünüz.

Çevreyi Korursunuz

Ortalama 5 L’lik konsantre şişe, kullanıma hazır 500 şişeye eşdeğer olabilir. Yeniden kullanılabilir şişeler alarak veya zaten sahip olduklarınızı yeniden kullanarak 500 şişe plastiğin oluşmasını önleyebilirsiniz. Konsantre deterjan satın almak özellikle düzenli şekilde temizlik ürünü kullanan büyük şirketler için çevreye büyük bir katkı sağlamak demektir. Bunun yanı sıra konsantre ürünlerin lojistiği de kullanıma hazır deterjanlara nazaran daha kısa bir operasyon gerektirir. Bu da karbon ayak izini azaltarak çevreye katkı sağlar.

Konsantre Deterjanlar Başka Ne Sağlar?

Konsantre temizlik ürünü kullanarak önceden hiç düşünmediğiniz başka pratik avantajlar da kazanmış olursunuz. Bu avantajlar şöyledir:

  • Daha az depolama ihtiyacı: Çoğunluğu sudan oluşan büyük, hantal ürünleri depolamak zorunda kalmazsınız. Böylelikle iş yerinizde ve evinizde temizlik ürünlerini koyduğunuz mekânın kullanım alanını en üst düzeye çıkarmış olursunuz.
  • Daha az stoklama ihtiyacı: Konsantre deterjanlar uzun bir süre boyunca kullanılabilir. Dolayısıyla stoklama ihtiyacınız ortadan kalkar. Bu deterjanları ihtiyacınız kadar alıp sulandırarak kullanırsınız ve böylelikle aylarca, yıllarca kullanma avantajına sahip olursunuz.
  • Yüksek performans kimyasallar: Marketlerden kullanıma hazır deterjanlar alıyorsanız, bu konsantre ürünlerin potansiyel temizleme gücüyle tanışmamış olabilirsiniz.