Banyoda Sürdürülebilir Yaşam

Kişisel Bakım
Image

Sürdürülebilir yaşam için nereden başlamanız gerektiğine karar veremiyor musunuz? Öyleyse evdeki en çok çöpün olduğu alanlar arasında yer alan banyodan başlamaya ne dersiniz? Banyonuzda yapacağınız küçük değişikliklerle daha sürdürülebilir bir yaşama kavuşabilirsiniz. Gelin, banyoda sürdürülebilir yaşama geçmek için işinize yarayacak küçük ama etkili değişikliklere beraber bakalım.

Kişisel Bakımda Sürdürülebilirlik Mümkün mü?

Banyoda sürdürülebilir yaşam için ilk adımı kişisel bakım alışkanlıklarınızı değiştirerek atabilirsiniz. Bunun için duşta geçirdiğiniz süreyi ve kullandığınız su miktarını azaltarak işe başlayabilirsiniz. Ayrıca kişisel bakımınız için kullandığınız ürünleri de doğal içerikli ve ekolojik olanlar arasından seçebilirsiniz. Plastik şişelerle satışa sunulan sıvı şampuan ve duş jellerinin yerine plastik ambalaj gerektirmeyen katı şampuan ve katı vücut sabunlarını denemeye ne dersiniz? Şampuan ve vücut sabununun yanı sıra el sabunu tercihinizi de katı sabunlardan yana kullanabilirsiniz. Vücut temizliğinde plastik duş liflerinin yerini doğal kabak lifi ya da doğal iplerden üretilen örgü liflerle doldurabilirsiniz. Ayrıca yüz ve vücut temizliği için ipek keseleri de oldukça pratik ve kullanışlı. Güneş koruyucu, deodorant, makyaj temizleyici, diş macunu, maske ve krem gibi kozmetik ürünlerin de hem içerik hem ambalaj bakımından sürdürülebilir olanları mevcut.

Banyoda sürdürülebilir yaşam için kişisel bakım ürünü alırken plastik yerine cam ambalajlı olanları seçebilirsiniz. Bunun için güneş koruyucu ve deodorant gibi ürünlerin katı forma sahip alternatiflerini tercih etmek mümkün. Ayrıca plastik tüpte satılan diş macunları yerine cam kavanoz içinde sunulan diş macunu tabletlerini kullanabilirsiniz. Diş macunu tabletleri hem daha hijyenik hem daha ekolojik. Plastik saplı diş fırçaları ise bambu saplı alternatifleriyle değiştirilebilir. Tek kullanımlık makyaj temizleme pedlerinin yerine de bambu ve pamuk gibi materyallerden üretilen yıkanabilir pedleri tercih edebilirsiniz. Tuvalet kağıdı seçimi yaparken de tuvalet kağıdının geri dönüştürülmüş kağıtlardan üretilmiş olmasına dikkat edebilirsiniz. Bebek bezi ve regl dönemi ürünleri tercihi de kişisel bakımda sürdürülebilirlik için önem taşır. Çünkü bebek bezleri, hijyenik pedler ve tamponlar geri dönüştürülemediği için doğayı kirleten atıkların başında gelir. Ancak bu sorun; yıkanabilir bebek bezleri, yıkanabilir pedler ve menstrual kaplarla kolayca aşılabilir. Siz de bebeğiniz için sürdürülebilir olan yıkanabilir bebek bezlerini değerlendirebilirsiniz. Regl döneminiz için ise yıkanabilir pedleri ya da menstrual kapları inceleyebilirsiniz. Hijyenik pedlerin yerine yıkanabilir pedleri, tampon yerine ise uzun yıllar tekrar tekrar kullanılabilen menstrual kapları tercih edebilirsiniz. Sürdürülebilir bir yaşam felsefesini hayatınızın her alanına dahil etmek istiyorsanız, siz de Sürdür Store’daki çok kullanımlık ürün seçeneklerini değerlendirin!