Kozmetik Ürünlerinde Dikkat Etmen Gereken 8 Özellik

Kişisel Bakım
Image

Sağlıklı bir cilt ve sürdürülebilir bir doğa için büyük öneme sahip olan organik kozmetik ürünler, doğayla uyum içinde yaşarken zararlı kimyasalların vücuttan uzak tutulmasını sağlar. Hayvansal kaynaklı hiçbir içeriğe sahip olmayan vegan kozmetik ürünler, cildinizle temas eden kimyasalların miktarını azaltmaya yardımcı olduğu gibi hayvanların suistimal edilmesine de müsaade etmez. Sürdürülebilir ve çevre dostu ambalajlara sahip ürünlerin tercih edilmesi, atığın azaltılmasına ve çevrenin korunmasına destek olur. Gelin, kozmetik ürünleri seçerken dikkat etmemiz gereken 8 temel özelliğe yakından göz atalım.

1. Vegan İçerik

Hayvansal kaynaklı içerik veya yan ürün ihtiva etmeyen vegan kozmetikler, doğal ve sürdürülebilir kaynaklara yönelir. Makyaj ürünleri, cilt bakımı ürünleri, temizlik malzemeleri, sabunlar, nemlendiriciler ve şampuanlar %100 vegan sertifikası ile üretilebilir. Vegan kozmetikler içerisinde lanolin, bitkisel özler ve kolajen gibi doğal bileşenler bulunur.

2. Cruelty Free

Vegan ve cruelty free (vahşetten arındırılmış) birbirine oldukça yakın ifadelerdir. Cruelty free veya vegan içeriğe sahip bir ürün kullandığınız zaman o ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediğini bilirsiniz. Kafeslerde tutulan laboratuvar hayvanlarının çoğunlukla sakatlandığı, kör edildiği veya öldürüldüğü gerçeğine katkıda bulunmamayı seçebilir, bu konudaki farkındalığı artırabilir ve onların acılarını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

3. Tamamen Doğal

Bitki özleri gibi doğal ve besleyici bileşenlerden elde edilmiş ürünleri tercih ederek cildinizi güzelleştirebilir ve derinden besleyebilirsiniz. Ayrıca doğal ürünler sert kimyasallar ve sentetik kokular içermediği için zararlı atıkların cilt tarafından emilip vücutta birikmesinin de önüne geçebilirsiniz.

4. Hipoalerjenik

Alerjik reaksiyon riskini en aza indirecek şekilde formüle edilen hipoalerjenik kozmetik ürünleri, hassas ciltlerde kullanılmak üzere tasarlanır. Hipoalerjenik ürünler içerisinde yapay koku, boya ve diğer tahriş edici bileşenler bulunmaz. Komedojenik yatkınlığa sahip olmayan alerji karşıtı ürünlerin gözenekleri tıkama ve akneye neden olma olasılıkları da kimyasal içerikli kozmetiklere kıyasla çok daha düşüktür.

5. SPF Koruması

SPF koruması, kozmetik ürün alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunur. Özellikle yüz nemlendiricisi ve fondöten gibi kozmetik ürünlerinin SPF desteğine sahip olması büyük bir avantajdır. Güneş Koruma Faktörü (SPF) özelliği ile gelen ürünler, güneşin zararlı etkilerini minimize edebilecek koruyucu içeriklerle zenginleştirilir. Belirli durumlarda güneş kremi kullanmadan dahi güneşten korunabilmek mümkün hale gelebilir.

6. Parfümsüz

Parfümsüz doğal kozmetik ürünleri, parfüm ve ilave koku içermeyen güzellik ürünleridir. Losyon, krem, nemlendirici ve makyaj ürünleri içerisinde yer alan koku verici maddeler; tahriş edici ve kurutucu etkilere yol açabilir. Parfümlü ürünler, hassas cilde sahip veya parfüm kokusuna alerjisi olan kişiler için de uygun olmayabilir.

7. Koruyucu İçermez

Ürünlerin bozulmasına yol açabilecek mantar, bakteri ve küf gibi mikroorganizmaların gelişimini önlemek amacıyla kozmetikler de dahil olmak üzere pek çok ürüne kimyasal koruyucular eklenebilir, ancak bu kimyasallar sağlık açısından birtakım olumsuz etkilere sahiptir. SLS, paraben, formaldehit ve benzil alkol gibi koruyucular, özellikle hassas ciltler üzerinde yan etki oluşturabilir. Kozmetik ürünlerinin arkasındaki işaretler ve içerik bölümü ise bir ürün hakkında detaylı bilgi almanıza yardımcı olur. Bu nedenle satın almayı düşündüğünüz ürünlerin içeriğini kontrol etmeniz olumsuz durumlardan kaçınabilmek açısından büyük önem taşır.

8. Geri Dönüştürülebilir

Bir kozmetik ürünün temiz içerikli olması kadar sürdürülebilir bir ambalaja sahip olması da önemlidir. Geri dönüştürülebilir ya da doğada çözünebilir kozmetik ürün ambalajları, atığın azaltılmasına ve sürdürülebilirliğin desteklenmesine katkıda bulunur.

Siz de sürdürülebilir ve doğaya dost ürünleri tek bir platform üzerinden inceleyebilmek için surdur.com’u ziyaret edebilir, online alışveriş kolaylığı ile siparişinizi oluşturabilirsiniz.