Image
Image
Image
Image

Kekik Uçucu Yağı - 10 ml

₺ 175.50₺ 195.00
1 Adet

Ürün Özellikleri

KEKİK UÇUCU YAĞI (Origanum vulgare)
Kekik, Anadolu ve Akdeniz coğrafyasına özgü, 20-80 cm arasında büyüyebilen, açık yeşil yapraklara sahip, çok yıllık otsu bir bitkidir. Lamiaceae (Labiatae - Ballıbabgiller) familyasına ait en çok kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin başında yer alır.Antik Mısır'da yiyeceklerin korunmasında kullanıldığı, Hipokrat ve Maimonides'in (İbn Meymun) eserlerinde yer aldığı bilinir. Binlerce yıldır mutfakların vazgeçilmezi olan kekik, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Kuzey Amerika,'da da popüler hale gelmiştir.Goya Botanicals kekik uçucu yağı Fethiye'nin yüksek kesimlerinde yetişen kekiklerden basınçsız buhar distilasyonu ile elde edilir. Güçlü, otsu ve kafuru andıran bir aromaya sahip olan Goya Botanicals Kekik Uçucu Yağı arvakrol ve timol açısında oldukça zengindir.
Kullanım Alanı ve Faydaları
Kekik; tadı ve kokusu nedeniyle, ilaç, parfümeri, kozmetik ve gıda endüstrilerinde uzun yıllardır tercih edilen önemli bir bitki konumundadır(1).
Öte yandan kekik uçucu yağının birçok tedavi edici ve önleyici özelliği de bulunur. Antiseptik, antimikrobiyal, antifungal, antioksidan(2), terletici, gaz giderici ve spazm önleyici özelliklere(3) sahip olduğu bugüne kadar yapılan birçok bilimsel çalışma ile kanıtlanmıştır. Hem geleneksel hem de modern tıpta, soğuk algınlığı, mide ve bağırsak iltihabı, karın ağrısı(4), kaşıntı, boğmaca, sindirim sistemi bozuklukları ve menstrüal problemlerin(5) tedavisinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır.Doğa ve çevre ile uyumlu bir böcek ilacı olma özelliği(6) ile de bilinen kekik uçucu yağı Avrupa Birliği tarafından onaylı bir yem katkı malzemesidir.
Uyarı
Uçucu yağlar kadar kuvvetli etkilere sahip olmasalar da hidrosoller (hidrolatlar veya bitki suları) de güçlü kimyasal ve biyolojik etkiler gösterebilirler. Yukarıda verilen açıklamalar sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlığın tedavisine yönelik tıbbi tavsiyeler içermez. Goya Botanicals ve Sürdür, sağlanan bilgilerin kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir.
Referanslar
  1. Novak, J., Christina, B., Langbehn, B., Pank, F., Skoula, M., Gotsiou, Y., et al. (2000). Ratios of cis- and trans-sabinene hydrate in Origanum marjoram L. and Orignaum midrophyllum (Bentham) Vogel. Biochemical Systematics and Ecology, 28, 697,704.

  2. Sagdiç, O., Kusçu, A., Ozkan, M., Ozçelik, S. (2002). Effect of Turkish spice extracts at various concentrations on the growth of E. coli 0157:H7. Food Microbiology, 19, 473,480.

  3. Lagouri, V., Blekas, G., Tsimidou, M., Kokkini, S., Boskou, D.Z. (1993). Composition and antioxidant activity of essential oils from Oregano plants grown wild in Greece. Lebensm. Unters. Forsch, 197, pp. 20-23.

  4. Hudaberdi, M. (2004). An Introduction of Origanum vulgare L. (Sp. Pl.) of Xinjiang. Flora Xinjiangensis, Tomus 4: Commissiom Redactorum Flora Xinjiangensis Edits., Xinjiang Science & Technology Publishing House Publ., Xinjiang. p 333-335.

  5. Ozbek, T., Gulluce, M., Sahin, F., Ozkan, H., Sevsa,y S., Baris, O. (2008). Investigation of the antimutagenic potentials of the methanol extract of Origanum vulgare L. subsp. vulgare in the Eastern Anatolia Region of Turkey. Turk. J. Biol, 32, 271-276.

  6. Isman, M.B. (2000.) Essential oils for pest and disease management. Crop Protection, 19, 603,8.

Marka Hakkında

İade ve İptal İşlemleri

Son Gezilen Ürünler

Yorumlar